nlfr
iFiRE

We spark

your project.

Het ontstaan van iFiRE vloeit voort uit een gepassioneerde B2C geschiedenis van oprichter Geoffrey Bontemps.

iFiRE infocenter
iFiRE infocenter

In 1993 startte Geoffrey Bontemps met zijn eerste eenmanszaak te Eke. Door de snelle groei van dit B2C bedrijf kon al snel een kleine industriebouw neergezet worden die in 2001 en 2008 een aanzienlijke uitbreiding kreeg. In 2003 werd een tweede bedrijf overgekocht dat hij in 2016 vestigde naast zijn eerste B2C toonzaal. In 2010 werd er een 3e vestiging geopend in Waasmunster.

In 2001 leerde Geoffrey Bontemps topdesigner Axel Enthoven kennen, een Belgisch ontwerper gespecialiseerd in industrieel- en productontwerp. Toen al bestond de drang om een eigen merk op te richten in de toekomst. De volgende jaren werd er hard gewerkt aan het aanwerven van de meest ervaren ingenieurs en productontwikkelaars binnen de haardensector en het bouwen van de eerste prototypes waardoor iFiRE in 2009 werd opgericht.


Axel Enthoven & Geoffrey Bontemps
Axel Enthoven & Geoffrey Bontemps

Het ontwikkelen en bouwen van gas- , hout- en bio-ethanolhaarden is onze corebusiness. Naast het produceren van haarden kiezen we er voor om een aantal andere merken te importeren. Om die reden dat wij geloven dat er spelers op de markt zijn die reeds het voortouw nemen in een desbetreffende branche door zich te focussen op één specifieke kernactiviteit. Als laatste fungeert iFiRE als distributienetwerk voor België en Nederland van het Scandinavische topmerk HETA.

Tussen 2018 en 2021 ontwikkelde iFiRE ook modulaire haarwandsystemen (iWall en izyWall). Twee unieke concepten, ontwikkeld met Axel Enthoven met oog voor Design in combinatie met kwalitatieve materialen.


iFiRE labo
Het iFiRE labo

De nadruk ligt bij iFiRE op de ontwikkeling van het allermooiste vlammenbeeld in combinatie met een strakke vormgeving. Hiervoor zetten we in op innovatieve oplossingen en trendsettende designs met een no-limit mindset. Bovendien vormt de samenwerking met professionele partners de basis van elk goed project. Daarom werken we met eigen ingenieurs en interieurarchitecten. Ook zijn wij in het bezit van een eigen in-house labo waardoor wij alle keuringen nauwgezet kunnen opvolgen. Met dit deskundig inzicht verbeteren we dagelijks ons gamma en blijven we nieuwe inbound toestellen vervaardigen die de strengste milieucriteria combineren met de specifieke esthetieke vereisten van designers.