iWALL is het resultaat van een samenwerking, tussen iFiRE en Axel Enthoven (Enthoven Associates ), die in 2014 van start ging. 3 jaar later is de lancering van iWALL en onze (online) configurator een feit. iWALL: een flexibel en modulair haarwandsysteem dat in minder dan een dag geïnstalleerd wordt. Het concept is in elke woning toepasbaar en dat maakt het meteen uniek in Europa. In lage-energiewoningen en zelfs in een appartement middenin de stad én zonder schoorsteen kan je voortaan met vuur spelen… of toch tenminste het vlammenspel bewonderen!

Waarom een modulair haardwandconcept ontwikkelen?

Geoffrey Bontemps (ceo iFiRE) had al enkele jaren het idee om een ‘prefab bouwsysteem’ te ontwikkelen waarbij diverse haarden konden geïntegreerd worden. De behoefte voor zo’n systeem ontstaat uit de nadelen van de traditionele bouwmethodes die gebruikt worden bij de installatie van een open haard: gebruik van baksteen, gyproc, conventionele bezetting … Dit vereist verschillende (bouw)partijen en is belastend voor u als koper en zorgt voor vertraging op het moment waarop u over de haard kan beschikken.
De samenwerking tussen Enthoven Associates en iFiRE haarden resulteerde in een gebruiksvriendelijk product: iWALL, waarbij het gemak van de eindklant en iFiRE-verdeler centraal staat.

Een zorgeloze installatie van uw haard

iWALL is een plaatsklare haardwand. Dankzij het geregistreerd (profielwanden) systeem van iWALL worden maatverschillen van uw muur gecorrigeerd en is de installatie feilloos. De iWALL-installateur hoeft geen voorbereiding te treffen: geen breek-, schilder- of zaagwerken. Hierdoor kan iWALL perfect en in een recordtempo worden geplaatst.
– Binnen een 4-tal uur wordt iWALL in combinatie met een haard zonder schoorsteen opgebouwd zoals: iBiO Design.
– Binnen een 8-tal uur wordt een wand gerealiseerd met een haard op hout of gas met een schoorsteenaanpassing. De iFiRE-verdeler laat de werf na zonder vuil of ravage. Uw leefruimte is ongeschonden na de opbouw, dankzij de kant-en-klaar modules en het brandwerend plaatmateriaal dat reeds vooraf op maat is gezaagd.
De iFiRE-verdeler kan u een totaalinstallatie aanbieden en krijgt betere controle over het volledige bouwproces.

iWALL is een uniek product waarbij functionaliteit en genieten hand in hand gaan.

Ontwerp uw haardwand in een mum van tijd

Met onze (online) configurator ontwerpt u in enkele klikken de haardwand van uw dromen. Of breng een bezoek aan het iFiRE infocenter en configureer met een medewerker uw opstelling. Ontvang in realtime een 3D-visualisatie en prijscalculatie voor de gewenste opstelling.*
*Tarieven zijn excl. btw en plaatsing

Een veelzijdig haardwandmeubel

iWALL bestaat uit 5-kastmodules met telkens andere functionaliteiten: haardwandmodule, tv-kast, legbordenkast, hang- en kolomkast. Hiermee kunt u naar eigen wens uw haardwand samenstellen. Alle modules zijn combineerbaar met diverse types iFiRE-haarden op: gas, hout en bio-ethanol. Na installatie kunt u probleemloos elementen aanbouwen. Download de brochure voor meer informatie.

iWALL biedt een antwoord op iedere woonkeuze

iWALL kan overal onafhankelijk worden geplaatst. iWALL in combinatie met een iFiRE-haard op bio-ethanol is de ideale oplossing voor flats, lofts en (lage energie) nieuwbouwwoningen, omdat de haardwand zonder schoorsteen kan geïnstalleerd worden.