GREEN DEAL HUISHOUDELIJKE HOUTVERWARMING

Na het nieuws in oktober 2018 over de ondertekening van de Green Deal heeft u als (toekomstige) gebruiker van een houtvuur waarschijnlijk een aantal vragen of bedenkingen. Als fabrikant van (hout)haarden delen wij graag onze expertise en geven wij u meer toelichting over ons houtgamma iGREEN.

Waarom een Green deal voor huishoudelijke houtverwarming?
Huishoudelijke houtverwarming levert een bijdrage aan de doelstelling voor energieopwekking door hernieuwbare energiebronnen, maar is ook de oorzaak van een aantal problemen. In Vlaanderen waren in 2016 ca 30% van het fijnstof en dioxines en meer dan 50% van het benzo(a)pyreen afkomstig van huishoudelijke verwarming. De belangrijkste oorzaken zijn het stoken met hout in oudere vervuilende toestellen en slecht gebruik van de kachels. Met negatieve gevolgen voor de luchtkwaliteit tijdens het stookseizoen.

Komt er een verbod op houtkachels ?
Het antwoord is sluitend: “Neen.”. De “Green Deal huishoudelijke houtverwarming” bevestigt het belang van hout als hernieuwbare energie. Ook Europa is hierin heel duidelijk: hout en pellets maken deel uit van de mix aan groene energie binnen Europa. Alleen moeten kachels ouder dan 10 jaar vervangen worden.
Lees alle details over hernieuwbare energie in het persbericht van de beroepsfederatie CIV- Agoria Bron: http://prez.ly/4rw

Green deal moedigt de vervanging van oude houtkachels aan
Dé oplossing bestaat erin om oude slecht werkende toestellen te vervangen en maatregelen voor betere installatie, onderhoud en gebruik van kachels en rookgasafvoer en ontwikkeling van zeer performante kachels. Nieuwe houthaarden zijn zuiniger in gebruik, beter voor het milieu en geven meer warmte. Meer informatie

Waarom kiezen voor moderne houtverwarming?
Eenvoudig, uw oude kachel of open haard mag dan misschien mooi staan in uw woonruimte, het verbruik ligt veel te hoog. De nieuwste generatie houthaarden zijn veel zuiniger. Meer verbruik, betekent meer kosten. Met een nieuwe houthaard verwarmt u een pak goedkoper.

iGREEN by iFiRE: dé houthaard van de nieuwste generatie
Haarden zoals het iGREEN houtvuur uit ons productaanbod voldoen aan al de eisen gesteld door de overheid voor moderne houtverwarming.

Air clean-regelsysteem voor luchtstroom
De iGREEN houthaard heeft een regelsysteem voor luchtstroom en garandeert een optimale en totaalverbranding van uw hout. Bovendien blijft de ruit van de haard langer schoon en heeft u geen zwarte rookaanslag.

Lagere uitstoot en tevreden buren
De iGREEN houthaard heeft een goede (na)verbranding door de automatische luchtregeling, waardoor de kachel aanzienlijk lagere uitstoot heeft van fijnstof. Het hout wordt bijna volledig opgebrand, waardoor er geen as meer is. Bovendien hebben alle iGREEN toestellen een energielabel A en een Din-plus certificaat ( de hoogste Europese norm voor uitstoot). Investeren in een haard van de nieuwste generatie is een win-winsituatie, zowel voor het milieu als de omwonenden!

Minder verbruik en lagere stookkosten
Dankzij de unieke vormgeving van de iGREEN verbrandingskamer, brandt het hout veel langer en heeft de iGREEN haard een uitzonderlijk hoog rendement. Het rendement van een iGREEN houtvuur ligt op ca. 80 %, daar waar andere hernieuwbare energie bronnen, zoals – bijvoorbeeld fotovoltaïsche zonne-energie-, amper
15 % rendement bereiken.

Gebruik van kwaliteitshout
De iGREEN haarden hebben een uitstekend rendement met droog en hard hout zoals beuk of eik, dit garandeert een lage uitstoot en perfect rendement van uw toestel.